Mindmap OurView blog plan | Featured image

Het gebeurt nu! ik schrijf mijn eerste blog post. Eng? Ja, een beetje. Enthousiast? YESSSS.

Je denkt misschien; weer een andere fotograaf met zijn standaard fotoblog. Of misschien ben je net zo nieuwsgierig als ik wat dit zal brengen. Om te beginnen kan ik je vertellen dat deze blog geen standaard blog zal zijn waar ik een verhaal over mezelf vertel. OurView staat voor OUR-View. Het gaat ook om jou visie, wij kunnen die storytelling foto samen maken.

Dit betekent dat naast de belangrijkste onderwerpen van de fotografie; Ik tips zal geven over verschillende onderwerpen. Van cameratechnieken tot het starten van je eigen bedrijf (ook van toepassing op niet fotografen).

Tot slot, interactie is erg belangrijk voor mij; om deze blog zo goed mogelijk te maken voor mij maar ook voor jou als lezer. De rest van deze blog zal ik je meer vertellen over de onderwerpen en wie ik ben.

Fotoshoots en de verhalen

Er zullen verschillende blogposts over fotoshoots gaan die ik gedaan heb. Dit zal variëren van een evenement tot een shoot van een landschap dat ik graag wil delen. Ik sta altijd open voor feedback; negatief en positief natuurlijk. Daarnaast zijn er verhalen over de foto’s die ik heb gemaakt. Er zit een heel verhaal achter veel foto’s die ze speciaal maken. Door betekenis te geven aan een foto wordt het voor iedereen interessanter.

Maar niet alleen over de foto’s, maar ook over mezelf. Ik zal je een dag in het leven van mezelf laten zien. Tot slot ben ik bereid om Q&A sessies te doen om jou verder te helpen met alles wat gerelateerd is aan fotografie en het starten van een bedrijf als fotograaf.

Tips voor fotografen en ondernemers

Mensen helpen is iets wat ik altijd al leuk vond om te doen. Dat is de reden waarom verschillende blogs jou tips gaan geven over verschillende aspecten van fotografie en zakendoen (gericht op fotografie, maar ook nuttig voor anderen). Onderwerpen die zullen worden behandeld voor fotografen bijvoorbeeld zijn:

  • Cameratechnieken
  • Lightroom tips
  • Hoe bereid ik mij voor en hoe ga ik te werk
  • Gear die ik gebruik en beoordelingen over hen
  • Wat zit er in mijn cameratas
  • Het belangrijkste; het verhelpen van de meeste frustratie die wij allemaal hebben

Daarnaast zullen tips over de zakelijke kant worden uitgelegd, denk hierbij aan: de start van je eigen bedrijf en hoe dat stap voor stap werkt, zowel online als offline marketing en hoe je klanten op een creatieve manier kan aantrekken.

Een tip voor mezelf op dit moment is om minder ik te gebruiken, echter, dat is heel moeilijk als je vertelt wat je gaat doen. En ik begrijp dat dit ook het geval zal zijn wanneer jij de tips zult lezen. Daarom probeer ik meer praktische voorbeelden te geven die jij direct kan toepassen en vergeet niet om vragen te stellen!!! Misschien hebben meer mensen die zelfde vraag en kunnen wij het probleem samen oplossen.

Reizen

Reizen is een belangrijk onderdeel van mijn leven. (https://juliano.sg-host.com/over-mij/) laat zien waar ik op dit moment ben en waar ik al ben geweest). Ik ben geen full-time reiziger maar probeer zoveel mogelijk te gaan. In het verleden woonde ik in Singapore van waar ik reisde naar een heleboel plaatsen in Azië. Al die ervaringen neem ik mee tijdens een fotoshoot of sessie. Zo probeer ik om verschillende culturen te combineren om mijn eigen unieke stijl te creëren.

Daarom zullen sommige berichten gaan over plaatsen waar ik heb gereisd, culturen die mij geïnteresseerd en de bucketlist die ik heb. Het belangrijkste is; wat is jouw favoriete bestemming? Reageer hieronder!

Maar wie ben ik?

In 2015 ben ik begonnen met het nemen van foto’s met mijn telefoon en kwam er al snel achter dat ik een professionele camera nodig had om te creëren wat ik in gedachten had. Toen ik mijn camera kocht, begon ik een cursus om de knowhow te krijgen die nodig is om die specifieke foto te kunnen maken. Het belangrijkste doel was om iets te creëren dat niemand anders had gezien.

In het begin was ik echt gericht op reisfotografie, genieten van de natuur, culturen en de zon om eerlijk te zijn. Maar niet alleen dit kreeg mijn interesse, maar ook jij! De glimlach van mensen. Ik hou ervan om te socializen met anderen en hun verhalen te horen. Tijdens mijn reizen of tijdens een fotoshoot hoor ik die verhalen en wil ik hier het perfecte plaatje voor maken.

Naast fotografie studeer ik International Business aan de Universiteit van Maastricht. Onderwerpen die ik hier leer probeer ik direct toe te passen en daarmee een blogpost vol met tips voor jullie te schrijven. Daarom breid ik deze blog niet alleen uit naar fotografie, maar ook naar alle aspecten van het bedrijf. In mijn vrije tijd: zwem ik en drink ik een goed glas wijn met vrienden.

Waar staat OurView voor?

In mijn leven had ik al veel contact met verschillende culturen. Al deze culturen hebben ook verschillende stijlen en op deze manier kwam ik in contact met verschillende fotografie stijlen. Door al deze verschillende stijlen heb ik een stijl gemaakt die uniek is. Zoals je hierboven al hebt gelezen, heb ik besloten om de mooie momenten die ik heb meegemaakt vast te leggen, omdat herinneringen de neiging hebben om te vervagen. Dit is hoe OurView is opgericht.

Maar waarom OurView en niet Julian Oude Maatman fotografie? Ik wil mensen helpen hun herinneringen vast te leggen op een manier die ze willen herinneren. Het is niet alleen de stijl van de fotograaf, maar ik wil mijn stijl combineren met de stijl waarvan jij houdt. Op deze manier is de perfecte foto een combinatie van twee stijlen en zo werd het OURview.

De eerste blogpost is een feit!
Nu weet je iets over mij en OurView. Ik hoop dat je een genoten van het lezen van deze post en je je verheugd op de volgende. Je kunt altijd contact met mij opnemen door het invullen van een van de contactformulieren op de website, reactie op deze blogpost achter te laten, e-mail te versturen naar: info@juliano.sg-host.com of gewoon een WhatsApp berichtje te sturen.

Wil je meer weten? kijk dan op de over mij pagina op deze website

Bedankt voor het lezen!

Julian Oude Maatman

OurView